Pomlyn Bumble Bee
Sidlyn's Dancing Ambassador
EUW-99 FINUCH INTUCH NUCH SUCH SV-99 Drakedram Shaded Wolf
SUCH Drakedram The Red Devil
SUCH Drakedram Dancing With The Devil
Trenarwyn Ebony Eclipse
Drakedram French Romance

Drakedram Devils Darling
Pomanna Silver Sensation At Jacobian
SE UCH Drakedram Silver Wolf
SE UCH Drakedram Designed By The Devil
Pomanna Apple Blossom
SE UCH Drakedram Hurricane

Pomeranian är en hundras av spetstyp. Den kommer ursprungligen från Pommern (nutida Tyskland & Polen), varifrån den också fått sitt namn.
Pomeranian härstammar från den urgamla tyska vargspetsen, som var oenhetlig till typen, och som har givit upphov till samojed, chow-chow, keeshound, finsk spets med flera. Från början var den ingalunda någon dvärghund utan vikten höll sig omkring 12-15 kg. På 1800 talet skickades hunden i jaktsyfte till England, där den först kalldes ”spitzdog”. Rasen bytte sedan namn till Pomeranian, men här i Sverige tog det ända till 2006 innan rasen bytte namn från Dvärgspets till Pomeranian.
Då rasen aldrig slog igenom som jakthund, sparades av en tillfällighet några dvärgexemplar i kullarna, och dessa slog mer igenom i England. Så pass mycket så att drottning Viktoria 1888 satte igång med egen uppfödning de små pomeranians. Drottning Viktoria hade över 15 olika raser, då hon var en stor hund entusiast. Pommen var dock hennes favorit och efter en resa till Italien 1888 kom hon hem med en sobel röd Pom vid namn Marco. Pommen var av mindre typ och lade en stor grund för de Pomeraniens vi har idag. En annan berömd hund drottningen ägde var Gina som blev Champion vid London utställningar
Drottning Victoria var så fäst vid sina Pommar, att när hon låg på sin dödtsbädd bad tjänare att hämta hennes favorit Pom Turi att ligga vid hennes sida.

Pommens poupularitet har alltid varit stor, speciellt bland kända människor människor, t.e.x.

Michelangelo - Hans Pomeranian såg honom måla Sixtinska Kapellet sittandes på en silkes kudde.

Sir Isaac Newton - Hans Pomeranian, Diamond råkade en gång välta ett ljus och bränna upp viktiga papper.

Även Mozart, Chopin och Martin Luther hade Pomeranians.
Dessa hundar har haft en stor inverkan på vår avel och lika mycket som vi saknar dem beundrar vi deras barn och barnbarn som hedrar minnet av dessa underbara hundar.